Scarface

SVENSK TITEL: Scarface

GENRE: Drama

ÅR: 1983

REGISSÖR: Brian De Palma

SKÅDESPELARE: Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Övriga

LAND: USA

LÄNGD: 2 tim 46 min

BETYG: Ej betygsatt

BESÖKARNAS BETYG:

HANDLING:

Redan i uppsamlingslägret i Miami lär sig den unge kubanen den brutala sanningen. Det är bara brott som lönar sig för en fattig flykting. Den blomstrande kokainsmugglingen blir hans språngbräda till framgång. Tony Montana är smartare, hänsynslösare och hungrigare än sina konkurrenter.

< FÖREGÅENDE FILM | NÄSTA FILM >

OMSLAG:


KOMMENTARER:

#4: Papperskorgen 2009-07-07, 22:01

Jag håller med Anders till fullo (eftersom det går snabbare att hålla med någon än att fila på en egen kommentar). Filmen är alltför överskattad...

#3: 2008-08-03, 19:12

En av Al Pacinos bästa

#2: anders 2007-01-24, 15:10

jag skriver ofta om »överskattade filmer« i det här forumet, men det här är extremfallet därutav. »sjukt bra film«. vad är det som är sjukt bra? den halvt oorginella handlingen? det tämligen mediokra manuset? det intet-existerande budskapet? nej, jag tror att det som uppskattas i den här filmen är skilldringen av hur en nobody kan komma upp sig i smöret med »rätt« attityd och moralisk flexiblitet. det är »coolt« att se en underdog göra karriär på det brutala sätt som tony montana gör.
jag tycker det faktum att det är ett obligatoriskt inslag i mtv-cribs för kommersiellt framgångsrika och lågkultiverade rap-artister att visa upp sin scarface-dvd säger mer om filmen än nån recenssion kan göra.

#1: YOUZMAN 2006-07-31, 22:31

SJUKT bra FILM!

Vad tycker du om filmen?

Signatur (ej obligatoriskt):

Kommentar (ej obligatoriskt):

Betyg:

RSS | WAP | © PRETTOKLUBBEN 2002-2009 | OM PRETTOKLUBBEN