American beauty

SVENSK TITEL: American beauty

GENRE: Komedi

ÅR: 1999

REGISSÖR: Sam Mendes

SKÅDESPELARE: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch, Wes Bentley, Övriga

LAND: USA

LÄNGD: 2 tim 2 min

BETYG: Ej betygsatt

BESÖKARNAS BETYG:

HANDLING:

I familjen Burnhams liv är gräsmattorna alltid gröna och rosenbuskarna blommar året runt. Lester Burnham har ett välbetalt arbete som copywriter och hans hustru Carolyn är fastighetsmäklare. Men under den välpolerade medelklassfasaden tickar en tidsinställd bomb. När Lester en dag får nog, säger upp sig från sitt jobb, tar arbete på en hamburgerrestaurang och dessutom börjar uppvakta dottern Janes 16-åriga väninna rämnar den välpolerade fasaden och familjen påbörjar sin resa mot undergången.

< FÖREGÅENDE FILM | NÄSTA FILM >

Köp filmen!

99:-

OMSLAG:


KOMMENTARER:

#4: Ann 2011-05-02, 20:01

Den här filmen är fantastiskt bra och välgjord. Det är inte bara handlingen som utvecklas, karaktärerna gör det också. Precis som det ska vara. Knäppa inslag? Självklart, det är ju det som gör den så underhållande ( = komedi) i övrigt är det en riktigt bra relations-drama med karaktärer som inte går att glömma bort. Jag har sett den åtta gånger och kan fortfarande se om den många gånger till. En av mina absoluta favoritfilmer och jag tycker alla bör ha sett den minst en gång!

#3: Majlinda 2007-11-15, 03:19

Knäpp minst sagt. Var någonstans ser ni att den är en komedi?

#2: 2007-09-10, 15:53

Jag förstår mig inte riktigt på den här filmen. Ja, den är bra gjord men allt känns konstigt och osannolikt. Alla karaktärer är väldigt extrema och jag blev nästan deppig efter att ha sett den.

#1: AM 2006-04-05, 11:25

Den var bra, fast samtidigt lite .. knäpp?

Vad tycker du om filmen?

Signatur (ej obligatoriskt):

Kommentar (ej obligatoriskt):

Betyg:

RSS | WAP | © PRETTOKLUBBEN 2002-2009 | OM PRETTOKLUBBEN